Mirkka Danielsbacka vieraana Faktavaalit-tilaisuudessa

Faktavaalit-tilaisuudessa 28.2. käsiteltiin vanhushoivan kustannuksia, hoivaan liittyviä asenteita ja hoivaajien hyvinvointia sekä pohdittiin hoivan tulevaisuutta.

Tilaisuuden aloitti Helsingin yliopiston apulaisprofessori Minna Zechner puhumalla vanhushoivan kustannuksista. Toisessa tutkijapuheenvuorossa Turun yliopiston apulaisprofessori ja Netresilience-hankkeen tutkija Mirkka Danielsbacka avasi tutkimusta hoivaan liittyvistä asenteista, hoivaajien hyvinvoinnista ja sosiaalisista verkostoista.

Paneelikeskustelussa yhdessä tutkijoiden kanssa hoivasta ja sen tulevaisuudesta keskustelivat Omaishoitajaliiton toiminnanjohtaja Sari Tervonen, Vanhustyön keskusliiton toiminnanjohtaja Anni Lausvaara sekä Helsingin kaupunginvaltuuston puheenjohtaja ja Naisasialiitto Unionin puheenjohtaja Fatim Diarra.

Lue lisää ja katso tallenne.

Faktavaalit ovat SustAgeablen-hankkeen järjestämä neljän tilaisuuden sarja, joissa tarjoiltiin monipuolisesti strategisen tutkimuksen DEMOGRAPHY-ohjelmaan kuuluvien hankkeiden tuottamaa tutkimustietoa. Helmikuussa 2023 järjestettyjen tilaisuuksien aiheena oli hoivan poliittisten valintojen lisäksi työurien pidentäminen, yli viisikymppiset työelämässä sekä ikääntymisen alueelliset erot. Faktavaaleihin tutkijoiden kanssa keskustelemaan oli kutsuttu päättäjiä ja eri sidosryhmien edustajia.